top of page

Personal Training

Boks training bij sportschool Health Center Almelo

Een gezonde levensstijl is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Motivatie vinden om een paar keer in de week te sporten, het is niet iedereen gegeven.

Dat personal training zich heeft bewezen als één van de meest effectieve, zo niet de meest effectieve trainingsmethoden, dat moge duidelijk zijn. De persoonlijke aandacht, de juiste oefeningen, en de juiste kracht/cardio combinaties zorgen voor een resultaat waar je anders alleen maar jaloers op kan zijn.

 

Waarom een personal trainer?

 

De gedachten dat een personal trainer alleen voor mensen met veel geld is, is allang achterhaald. Nog steeds komen er personal trainers bij en groeit de vraag naar coaches die mensen individueel kunnen begeleiden. Zie een personal trainer als iemand die je helpt jouw doelstellingen te behalen. Net als een arts iemand beter maakt, een fysiotherapeut je van je klachten af helpt, zo zorgt een personal trainer ervoor dat je conditie verbeterd, je vetweefsel verliest en dat je strakker wordt.

De 5 voordelen:

1. EEN STOK ACHTER DE DEUR

De meest gehoorde reden om echt met een personal trainer aan de slag te gaan zijn niet de trainingsschema’s of voedingsplannen, maar om als een stok achter de deur te dienen. De meeste mensen die bijvoorbeeld aan de slag gaan in Januari met een goed voornemen houden het de eerste paar weken vaak wel goed vol. Maar als het regent of er zitten zaken even tegen dan is de verleiding groot om de training te laten schieten. De kans dat het dan niet bij 1 training blijft is groot, waardoor men gauw in een neerwaartse spiraal terecht kan komen.

2. PERSOONLIJKE AANDACHT

Een andere reden om met een personal trainer te gaan werken is de persoonlijke aandacht en begeleiding. Een trainingsschema of voedingsplan samenstellen of downloaden via het internet is vaak niet zo heel complex, maar om deze exact af te meten op jouw lichaam is een lastige karwei. Je dient met zoveel variabelen rekening te houden dat het vaak niet te doen is om dit zonder gedegen opleiding of kennis voor elkaar te krijgen. En het trainingsschema dient ook mee te groeien met jouw progressie.

3. COACHING OP ANDERE VLAKKEN

Een personal trainer is vaak meer dan iemand die jou alleen coacht op het fysieke aspect. Natuurlijk is dat zijn of haar primaire taak, maar gedurende de trainingsessies komt er vaak meer naar boven dan alleen maar de wens om een afgetraind fysiek. De redenen waarom je dit graag wilt komen natuurlijk aan bod, maar ook de oorzaken die het resultaat in de weg zitten worden besproken.

4. EFFECTIEF TRAINEN EN TIJD BESPAREN

De trainingen die je zonder een personal trainer doet zijn vaak minder effectief dan wanneer je met een trainer aan de slag gaat. De trainer weet precies in welke volgorde je de training dient af te werken en hoeveel rust je dient te nemen tussen de sets voor optimaal herstel en resultaat. Dat kan ertoe leiden dat je sneller resultaat boekt in minder tijd. Dus heb je een drukke agenda? Dan is een personal trainer misschien wel iets voor jou.

5. DE PERSONAL TRAINER ZOEKT DE GRENS OP

Naast effectief en tijd efficiënt trainen kan een trainer of coach je ook nieuwe records laten behalen. Wanneer je altijd in de comfort zone blijft is het niet gek dat je lichaam zich niet aanpast. Het lichaam heeft namelijk een extra prikkel nodig om te veranderen. Dat je dat niet ziet zitten na een lange werkdag is wellicht te begrijpen, maar jouw trainer heeft daar gelukkig geen begrip voor.

Overtuigd van wat personal training voor jou kan doen? 

Klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.

bottom of page